onsdag 23 december 2009

Vi gasar på!

Fick världens bästa julklapp igår av Karl! Nu är det bestämt; det blir en gasspis. Antingen Ikeas eller Ilves. Svårt val. Men man kan iaf välja bort induktion som alternativ.

Fördelar för gas:

Man kan vara våldsam med stekpannorna utan att oroa sig för att repa hällen
Man kan vifta och röra om i pannorna med full värmeeffekt överförd till pannan under tiden
Enkelt att flambera, bara att vippa lite på pannan så brinner det
Går att grilla paprika (försök det på en induktionshäll!)

Fördelar för induktion:

Lite snabbare att koka upp vatten med
Enklare att installera

Gasen fick vinna helt enkelt. Dagens spisar har direkttändning när man drar igång gasen, sen har den spärrar som gör att gas inte släpps ut sålänge det inte är en låga. Till det så har man en gasvarnare (ungefär som brandvarnare) och sen har man en säkerhetsventil på tuben för att säkerställa att det inte finns läckage någonstans.

En annan fördel med gasen är förstås att gasspisen är så otroligt mycket snyggare och läckrare, och det blir så mycket roligare att laga mat!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Nu har jag gjort min läxa!!! Intressant blogg om man jämför med mycket annat...Bloggen blir nog ännu bättre när ni kan lägga in bilder efter huset är på plats. /Eva

    SvaraRadera