onsdag 16 december 2009

Byggsamråd

Så har vi haft byggsamråd idag. Ett hektiskt ihopsamlande av alla papper vi kunde tänka oss följdes av ett möte med tre trevliga karlar som berättade lite mer om vad som väntade oss framöver. Att bygga hus kräver mycket papper kunde vi konstatera.

Byggledaren och Kvalitetsansvarige hade koll på alla papper och planer och bestämmelser. För oss blev det mest informationsmöte där bygginspektören från kommunen berättade om bestämmelser och regler kring bygget, framförallt att vi som byggherrar är ansvariga för allt.

Vad som vi kom fram till var att vi bör höja sockelhöjden på huset med kanske +30cm för att slippa sitta i en sumpmark. Vi kommer ha en krypgrund vilket är en omdiskuterad variant. Den har fördelar och nackdelar. Utan att gå närmare in närmare på grunden så vill vi försäkra oss om att grunden inte blir utsatt för onödigt mycket fukt. För att inte tala om att gräsmattan ska vara välmående. Gräset får ju inte vara grönare på andra sidan!

Nästa steg blir byggstartsmöte med Smålandsvillans byggledare. Då kommer vi gå in mer på hur vi gör framöver. Spännande, spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar